Zone alarm

Ik woon in een 30 km. zone. Volgens het bord dan, niet volgens de meeste automobilisten en al helemaal niet volgens de brommers en scooters. Die laatsten denken, geloof ik, dat verkeersborden alleen voor auto’s gelden.
Het probleem is dat volgens de normale verkeersregels, de max. snelheid in de bebouwde kom 50 is, tenzij anders aangegeven. Op de rondweg staat na ieder kruispunt dat je daar 70 mag. Voor de 30 km. is echter gekozen voor “zones”, waar de snelheid geldt tot je een bord tegen komt dat de beperking opheft. Geen “reminder” na elke zijstraat/kruising.
Onlogisch en onduidelijk.
Bezoekers aan het tuincentrum hier vlakbij, zijn allang vergeten dat ze een bord met “30” hebben gezien, vele straten vóór ze bij de tuinman kwamen, als ze met een auto vol weer naar huis gaan en racen dus voluit (want 50 is ook zo sloom) de wijk weer uit. Daar komt nog bij dat een deel van hun route langs een kanaal loopt, zonder zijstraten, drempels of schreeuwerige strepen, dus waarom zou je daar niet eens lekker je gaspedaal intrappen?
Zinloos geweld.

Tagged with 

3 thoughts on “Zone alarm

 1. Er staat aan het eind: “zinloos geweld”
  Mijn vraag is: “bestaat er ook zinvol geweld?????”
  Marius

  • Dit is typisch zo’n ingesleten cliché, dat een eigen leven is gaan leiden.
   Maar soms moet ik potjes, flessen of andere (ingewikkelde) verpakkingen met geweld openen, en dat vind ik best wel zinvol!

   • Tsjaa… dat is erg zinvol. Ik heb daar we begrip voor. Ik heb dat pas nog ondervonden toen ik een lekke band had en met grof geweld de wielmoeren moest losmaken.
    Waar ik minder van begrijp is dat er mensen zijn die met alle geweld de vrede willen bewaren.