2 thoughts on “spellcheck

 1. Stomme fout. Dat had natuurlijk “Valstuinders” moeten zijn. Die zijn altijd heel boos, op het bijterige af.

  • Alleen worden deze stuinders al weken geteisterd door vandalen en voelen zich erintuinders die dreigen eruittuinders te worden.

   Een echtpaar van zo rond de tachtig heeft een volkstuintje in Baggelhuizen. Iedere morgen om half 9 vertrekken ze naar de tuin met pergola om koffie te drinken. Het is hun dagelijkse uitje. Eenmaal aangekomen is de tuindeur ingetrapt, zijn de koekjes opgegeten en ligt het gereedschap in de bosjes.

   Het overkwam meerdere volkstuinders de afgelopen maand. In vier opeenvolgende weekenden zijn er tientallen vernielingen en inbraken gepleegd. “De tuinders zijn hartstikke kwaad. Sommigen overwegen zelfs hun tuin op te zeggen”, zegt voorzitter Gerrit Eerland van de Amateur Tuinders Vereniging Baggelhuizen.

   Begin augustus werd uit de gemeenschappelijke blokhut een bezinemaaier ter waarde van duizend euro ontvreemd. In datzelfde weekend werden van tien tuinhuisjes de deuren ingetrapt. Een week later namen de vandalen een andere route en moesten wederom zo’n tien huisjes eraan geloven. Ook lieten onverlaten een tunnelkas niet onbetuigd. Deze werd met een mes bewerkt. “Ik denk dat het in de laatste zes weken om zo’n 25 á 30 gevallen gaat”, aldus Eerland. De voorzitter hoopt met de publiciteit een stukje sociale controle teweeg te brengen.

   Bij de politie zijn niet alle meldingen bekend, maar is wel eind juli en begin augustus aangifte gedaan van vernieling. Vooralsnog geen reden om extra te gaan surveilleren. “De bikers, agenten op de fiets, zijn daar wel vaak aanwezig. Maar niet als het donker wordt. En dan gaat het vaak mis”, meldt politiewoordvoerder Dirk Neef. Om Baggelhuizen te omschrijven als probleemgebied gaat hem te ver. “Het is wel een afgelegen locatie, waar veel gebeurt wat niet pluis is.”