Reünie GLR/ROS 2018

De reünie van klasgenoten van het Rijswijks Lyceum, toentertijd Gemeentelijk Lyceum Rijswijk, later Rijswijkse Openbare Scholengemeenschap, uit de jaren 62-69, beleefde in 2018 zijn eerste ‘lustrum’.
Voor de vijfde keer organiseerden we een bijeenkomst bij Jenny en Hugo in hun café De Vriendschap in Zoeterwoude. [toegankelijk voor rolstoelen en rollators 👿 ].
Inmiddels zijn we allemaal AOW-gerechtigd en liggen onze lyceum-dagen zo’n 50 jaar achter ons.

Leeftijd zie je in de spiegel, maar voel je niet in je hoofd. De pit van een vrucht blijft heel lang goed, zelfs als de buitenkant verschrompelt.

reunie2018-2Weet je nog?

Radio Veronica, Open Het Dorp, Tel Uit je Winst, Voor De Vuist Weg, Top of Flop, Zo Is Het Toevallig Ook Nog ’s Een Keer, De Fabeltjeskrant, Pipo De Clown, De Mounties, Wie Van De Drie, Johnny & Rijk, De Klisjeemannetjes, Swiebertje, Floris, Rudi Carrell, Ja Zuster Nee Zuster, Wie Van De Drie.

De geschiedenis van radio en tv begon in “onze” jaren ’60.
Dat was het thema voor deze reünie: “Sapperdeflap! Hollands Ouwe

Tom &  Jenny brachten een door Tom van Nederlandse tekst voorziene versie van “We love the pirate stations” en “Return to Sender”, met muzikale ondersteuning van Steven.

Filmpje van Hans L: Dropbox

De muziekquiz “Raad een lied, ……of niet”, was aardig pittig. Het herkennen van een fragment Nederlandse muziek was nog tot daar aan toe, maar wie zong dat ook al weer. En dan ook nog de originele titel en uitvoerende er bij weten? Brrrrr. Of liever grrrr…..

Vijf mensen waren voor het eerst; 7 mensen waren voor de 5e keer. Zij waren er dus alle afleveringen bij en kregen daarvoor een “trouwe-hond-beloning”. En dan natuurlijk nog een stuk of 20 die als eens eerder waren geweest. En helaas 5 afzeggingen op het laatste moment.

Door het mooie weer kon ook het terras weer volop benut worden en zo vloog de middag voorbij. Er werden nieuwe afspraken gemaakt en oude verhalen opgedist, oude foto’s bekeken en nieuwe gemaakt.
Soms kom je erachter dat je toentertijd eigenlijk maar weinig wist van de tiener naast je in de schoolbank en dat die klasgenoten toch niet zo perfect waren als ze in je herinnering zijn blijven hangen. Ze spijbelden, bleven zitten, haalden kattenkwaad uit, vervalsten handtekeningen en zo meer.

Bij het afscheid riep een ieder: “tot over twee jaar”, en napratend met een klein groepje bij een “captains diner” prikten we 16 mei (2020) als datum en “British Invasion” als thema.

Houd de aankondigingen in de gaten, want was je er niet bij, dan heb je wat gemist, en dat wil je de volgende keer natuurlijk niet laten gebeuren!

Weet je nu al zeker dat je er bij wilt zijn? Mail me

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

13 thoughts on “Reünie GLR/ROS 2018

 1. Superleuk, als altijd, dank zij de orgnisa -toren en -trices!! Ik kan naar 2 reunies, maar ik ga altijd naar deze! Heel erg bedankt voor een afternoon of fun. Thilly

 2. Hetty Vinke says:

  Was weer, net zoals voorgaande jaren, reuze gezellig en wederom mede door het vele werk wat Milly, Jenny en (dit jaar zelfs meerdere) muzikale talenten weer verricht hebben. Verheug me nu al weer op 2020. Zo leuk ook toch nog weer nieuwe “gezichten” ontmoet te hebben.
  Proberen jullie wel allemaal in een zo goed mogelijke gezondheid te blijven en tot 2020. 🙂
  Liefs, Hetty

 3. Weer een geweldig leuke dag meegemaakt. Enkele oud-klasgenoten voor het eerst sinds 49 jaar ontmoet. Willem die ons team ‘Inez and the gang’ bij de muziekquiz de tweede plaats bezorgde ….. Na het avondeten nog wat natafelen. De tijd vloog! Binnenkort, op 16 mei 2020, weer zo’n leuke dag! The British invasion. Zal er wat trainingstijd aan besteden. We halen de cd’tjes weer eens tevoorschijn.

  Hartelijke groet,

  Ties

  • Cd’tjes, Ties? Vinyl singles toch zeker?
   Fijn dat je er weer was! Tot gauw (2020)!
   Milly

   • Singles had en heb ik nauwelijks. Heb wel vinyl uit de zeventiger jaren: J.J. Cale, Stevie Wonder (Songs in the key of life). Leende toen ook veel platen in de hoofdbilbliotheek in de Bilderdijkstraat in DH. En dan overzetten op cassettebandjes ……. Mijn Technics draaitafel uit die tijd heb ik nog (werkend).

    Tot 16 mei 2020!

    Ties

 4. Bart Bender says:

  Dear all, wat een pret was dat! Met veel dank aan Jenny & Milly (en anderen) voor deze prima middag. Het was voor mij ‘heel bijzonder’ om sommigen na 50 jaar te zien. Zeker als iemand dan wat van jou wist te vertellen wat je zelf niet meer wist. Want tsja, waar zit je met je bewustzijn op die leeftijd? (Trouwens, dat geldt eigenlijk wel vaker…) Alsof er die middag een luikje ter grootte van een postzegel heel eventjes openging. Er doorheen kijkend zag ik in de verte mijn vroegere ik rondlopen. Zucht, dan verlang ik stiekem naar een tijdmachine. Maar, dat was het ook een heel klein beetje. Wat zijn we bevoorrecht dat we een staartje van de fifties hebben mogen meemaken, alsmede de fameuze sixties en er ook nog eens steeds zijn! Hoe dan ook, thumbs up voor dit superleuke initiatief! Tot gauw ziens, Bart

 5. Lieve Milly & Jenny, het was weer fantastisch en elke keer lijken de uren weer sneller voorbij te gaan dan bij de vorige reünie. Ook die twee jaar die vliegen iedere keer voorbij!
  Op naar 2020: The British Invasion! (zal hr. v.d. Bijl leuk vinden)
  Nogmaals bedankt (ook Hugo)!
  Groet,
  Hans
  P.S. Degenen die niet komen , moeten het zelf weten ….

  • We hebben het weer met enorm veel plezier gedaan en het was leuk al die “oude” en “nieuwe” gezichten weer te zien.
   Tot de volgende keer!
   Milly

  • Ik geniet nog ff na samen met mijn “trouwe hond”.
   Ik ga de British Invasion vast bestuderen. Tot over 2 jaar.
   Jenny

 6. Beste Milly
  Ik zal er zijn. Nog even Dappere Dodo (Opa Buiswater) en Mik en Mak (het huisje van de vier windstreken) opzoeken.
  tot dan, Willem Geerlings

 7. Daan Reuhman says:

  Beste Jenny , Milly ,

  Fred heeft me getraceerd.
  Graag meld ik me aan voor de reünie op 14 april a.s.

  Met vriendelijke groet ,

  Daan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.