Reünie GLR/ROS 2016

Voor de vierde keer al weer organiseerden we een reünie bij Hugo en Jenny in hun café De Vriendschap in Zoeterwoude. [toegankelijk voor rolstoelen en rollators 👿 ].
Zo langzamerhand zijn we allemaal AOW-gerechtigd en liggen onze lyceum-dagen bijna 50 jaar achter ons. reunie1 Het thema was “Haagse Herrie”, geïnspireerd op de vele Haagse bands die in de jaren ’60 (tot heden aan toe) het muzikale landschap in Nederland bepaalden.
Jenny en Tom begonnen hun muzikale verrichtingen met Venus, gevolgd door The Life I Live (Q65) en That Day (Golden Earrings). Tom had ze van een Nederlandse tekst voorzien.
Milly had een veel te moeilijke quiz in elkaar gedraaid.
De quiz gaf veel discussie, gezucht en wanhopige gezichten aan tafel, maar het leidde ook tot een gezellig geroezemoes en met z’n allen iets niet weten, is ook samenhorigheid. Toch?
De grote foto met leraren (met dank aan Inez) bleek ook nog een aardige puzzel.
Voor de winnaars en de verliezers was er een aardigheidje en voor iedereen een “blaastest”, zogenaamd voor de ongemakken van onze leeftijd.

Maar de meeste tijd was toch voor bijpraten en herinneringen ophalen. Over twee jaar treffen we elkaar weer, op veler verzoek, op een zaterdag in april (vermoedelijk de 14e).

Zegt het voort; de zoeklijst is nog (te) lang! Aan de “daar hou ik niet zo van“-mensen wil ik meegeven: het leven heeft op ieder van ons zijn sporen achtergelaten, maar de jongeling in ons is daardoor niet weggepoetst en het is een unieke belevenis te ontdekken dat dat is wat we in elkaar (her)kennen. Wij delen een stuk dat niemand anders kent.

We hebben ook een besloten (=alleen voor leden toegankelijke) groep op Facebook . Word eerst vriend met Milly of Jenny,  dan kunnen we je toevoegen aan die groep!

12 thoughts on “Reünie GLR/ROS 2016

 1. Fred Hamburg says:

  Wat ik zo leuk vind aan onze twee-jaarlijkse reünie is dat je er ‘nieuwe’ mensen ontmoet! Zo heb ik voor het eerst in mijn leven gesproken met de broers van wijlen Rogier v.d. Pavert met wie ik ooit in de klas gezeten heb. Ik wist natuurlijk wel dat Rogier broers had maar ik kende ze alleen van zien. Eigenlijk heb ik nu pas diverse schoolgenoten beter leren kennen (Jenny, Milly, Hans, Ties e.a.). Alleen Tom ken ik heel goed van vroeger (omdat ik met hem muziek heb gemaakt). Die is niets veranderd.

 2. Willem Koning says:

  Het was geweldig! Applaus voor de organisatie! De groepsfoto van de docenten gaf gelegenheid tot persoonlijke ontboezemingen: Oh dat vreselijke mens, prima leraar en alle varianten er tussen in! Ja en dan die namen van die docenten. Maar iedereen herkende biggetje nog. Tot de volgende keer!

 3. Simon Zwolle says:

  Ik ben blij dat ik op 2 april er voor de eerste keer ben bijgeweest. Het was gezellig. Een beetje jammer dat ik maar 2 mensen kende, maar ik heb ook een aantal leuke gesprekjes met anderen gevoerd.
  Milly en Jenny hartelijk dank voor de organisatie!

 4. Iemand zijn/haar sjaal vergeten?
  sjaal

 5. Genoeg amusement en leuke gesprekjes op een middag die eigenlijk te kort duurt.

  Hoewel ik ’t een eer vond Milly te mogen helpen met het opstellen van de vragen, hoop ik over 2 jaar weer aan de quiz zelf deel te nemen.

  Tot over 2 jaar, met misschien nóg meer oud-ROS’ers.

  Groeten vanuit ‘s-Gravenzande,

 6. Heb me geweldig geamuseerd. Leuk om jullie na zoveel tijd weer te zien. Volgende keer mag de quiz wat meer vragen over Haagse sportclubs ipv nederpop hebben. Met namen uit de ADO – voetbalwereld had ik de Berinis naar grote hoogten kunnen tillen en ook zo’n goudstaaf kunnen veroveren.

  Groet aan allen en hoop jullie over 2 jaar weer te mogen zien.
  Hans L.

  @Tom F : voor wat Colombiaanse muziekinspiratie, zoek in Spotify maar eens op Carlos Vives met o.a. Clásicos de la Provincia, Eddy Santiago met o.a. Lluvia en andere nummers, Binomio de Oro de América met o.a. Niña Bonita en andere nummers, Vallenato in het algemeen en op Youtube naar Festival Valledupar Vallenato, je zal je vast wel amuseren.

 7. Het was erg leuk. Alleen de kwis vond ik veel te moeilijk en je kon ook helemaal niks winnen. Door die blaastest is mijn echtgenote heel boos, want toen ik hem thuis probeerde, ging het helemaal mis. En de stomerij is ook op maandag dicht. Lekker leuk.
  Even serieus, ik hoop iedereen over 2 jaar weer te zien en hopelijk de twijfelaars en niet-verschijners ook.
  Ron H.

 8. Ook deze vierde versie was weer beregezellig en Jenny heeft absoluut gelijk: het wordt nog steeds gezelliger. Dat kan wat worden in 2018!

  Het is dan al bijna zo’n 50 jaar geleden (een halve eeuw, mensen) dat wij het GLR/ROS verlaten hebben ….

  Aan tafel hebben hebben we al gefilosofeerd over een volgend thema, het belooft veel! Ook zeer private ontboezemingen werden niet geschuwd!

  Milly en Jenny (en Hugo) en alle reünisten, nogmaals bedankt en ga zo door!

  Hartelijke groeten,
  Hans

 9. Jenny zegt het heel treffend. Naarmate je elkaar vaker ziet is er meer klik en krijgen de gesprekken meer verdieping.
  Het was gisteren (op 2 april 2016) weer erg gezellig en zeker ook een hernieuwde ontmoeting met veel bekenden met wie we heel wat jaren op het GLR / ROS hebben doorgebracht.

  Heel veel dank ook aan Jenny, Milly en alle aanwezigen.

  Tot over 2 jaar! Hoop en verwacht nog meer bekenden te zien.

  Hartelijke groet,
  Ties

 10. Het lijkt wel of het steeds gezelliger wordt.., naarmate we elkaar vaker zien wordt het leuker.
  Kortom ik heb gisteren heel erg genoten. Tot over 2 jaar.

  Jenny

 11. Boy Donker heeft helaas moeten afzeggen in verband met een knie-operatie. Is er iemand die in de buurt van Kaatsheuvel woont en hem kan meenemen?