- Mildred - https://www.milly.nl -

Reunie GLR/ROS 2009

agingman

agingwoman

’t Was geweldig

 

Zaterdagmiddag 23 mei 2009 hebben wij elkaar getroffen in café De Vriendschap in Zoeterwoude [1]. Om half één kwamen de eersten al binnen. Anderen hadden wat moeite het café te vinden, of waren om andere redenen (wat) later. Enkelen kwamen helemaal niet.
Bij binnenkomst meteen een feestelijk glas Prosecco en elkaar diep in de ogen kijken. Ik weet dat ik je ken, maar hoe was het ook al weer. Maar het duurde maar enkele seconden voor de 40+ jaren verdwenen als sneeuw voor de zon.
Foto’s, boeken en verhalen werden al spoedig uitgewisseld.
Daarna heerlijk belegde broodjes, drankjes en nog veel meer verhalen.
Eerst en vooral over toen, maar ook over nu. Wat doe je, waar woon je, hoe gaat het met je. Geholpen door het fantastische weer en de geweldige locatie -met terras aan het water-, werd het letterlijk en figuurlijk een warme middag.

Toen was er de “Swingo”; een bingo met muziek-intro’s (uit de sixties, uiteraard), die je moest herkennen en op je kaart afstrepen.
Voor de winnaars een “brain-teaser”, houten puzzel.
Sommige nummers gingen wel erg snel voorbij, maar Swingo-masters Hugo en Jenny waren niet te beroerd om ze opnieuw te draaien. De meeste nummers lokten na de eerste tonen al een instemmend meezingen uit, en soms ging dat meerdere regels door. Het swingde de pan uit!
De swingo-muziek, de verzamelde foto’s en nog zo wat sixties informatie en muziek kreeg een ieder mee op een USB-stick, om thuis nog even na te genieten.

Tussendoor werd ik ook nog verrast met een bijzonder verjaarscadeau. Jullie hebben van mij een e-mail gekregen.
We kregen warme snackjes. De mensen met verdere verplichtingen vertrokken rond zes uur, en een kleine groep bleef napraten en liet zich het door Hugo bereide maal goed smaken. Rond half elf werd het te koud op het terras, en vertrokken ook de laatsten.

Mijn hoofd zit vol met de geweldige verhalen en de aangevulde herinneringen. Met z’n allen maak je het verhaal weer compleet: het wonder van een collectief geheugen. Het leek zo lang, zo’n middag, en toch bleek het te kort. Oude liefde roest niet, merkten we, en de indrukken uit je tienertijd staan in je geheugen gegrift. Letterlijk en figuurlijk onvergetelijk.

Er gaan al stemmen op om een op dezelfde leest geschoeide bijeenkomst te herhalen. Over drie jaar? Of over twee jaar al? Ik zal deze pagina’s laten staan, en ook de zoeklijst, want er zijn nog wel heel veel mensen die we nog niet getraceerd hebben. Zet hier neer hoe je het zelf beleefd hebt en/of suggesties voor een volgende keer. Heb je het gemist, maar wil je eventueel geïnformeerd worden over een volgende bijeenkomst, meld je dan hier [2] aan. Ook als je nog op de zoeklijst staat en je “gevonden” [2]wilt melden. Mijn wens is een van harte tot ziens!
Milly

NB. Voor locatie en route, klik hier voor de website van het café!!! [1]


PS. De foto’s staan op een beveiligde pagina; de aanwezigen hebben een mailtje gekregen met toegangs-gegevens. Wil je ook kijken, stuur me een berichtje [3].