jong geleerd

Jong geleerd, is oud gedaan, en goed voorbeeld doet goed volgen. Twee van die gevestigde gezegdes, die o zo waar zijn.

Als je dan ziet, dat een moeder met een kindje voorop de fiets en een ukkie op een eigen fietsje ernaast, op de fietststrook fietst, afstapt bij de zebra, wacht tot het verkeer stopt en lopend oversteekt, denk je “goed zo”. Dat ze vervolgens aan de overkant, op de stoep, weer opstapt en met de kleine in haar kielzog over het trottoir verder fietst, doet alle goede gedachten meteen weer verdwijnen.

Of die vader, die met een kleine achterop door het voetgangersgebied fietst. Mijn opmerking dat het hier geen fietspad is, wordt beantwoord met “bemoei je met je eigen zaken”. Goed gedaan, pa!

En dan dat gezin, dat op zondag wil varen. Twee ouders, twee jonge kinderen. Ze rijden met de auto over het fietspad, parkeren de auto op een groenstrook naast het voetpad, vernielen de oeverplanten door de boot over een zeil te water te laten, op een plaats die daarvoor niet bestemd is, en antwoorden op de opmerking dat ze een trits overtredingen begaan, met “wat weet jij daar van”. Tja, regels zijn voor andere mensen, zullen de koters geleerd hebben.

Maar wat moet een kind nou met “ga jij maar op de stoep fietsen”, door een moeder met boodschappen, die de kleine slingeraar op zijn peuterfietsje kennelijk buiten de het echte verkeer wil houden.

Wel leuk was de kleine die bij de vleeswaren afdeling van de supermarkt een plakje worst kreeg.
Moeder: “wat zeg je dan”;  kind: “mag ik er nog één?”

Tagged with 

2 thoughts on “jong geleerd

  1. Ik denk wel eens: “waar let ze allemaal wel niet op”, maar zo langzamerhand ga je eraan wennen en zelf ook wat kritischer rondkijken, vooral als je er last van hebt.
    Gisteren reed ik achter een echtpaar (denk ik) met 6 kinderen!! Moeder (type cursus onthaasten) had een fiets met een bakje ervoor met 2 kinderen, beiden slapend, de een tegen de ander, de ander zijwaarts buiten boord, 1 kind achterop in het zitje, slapend, die ze met haar hand een beetje rechtop hield. Vader(type milieu ambtenaar) had een slapend kind voorop en eentje achterop die ook scheef hing omdat hij sliep. Verder was er nog een wakker kind op een eigen fietsje. Moeder ging met het wakkere kind boodschappen doen, vader bleef buiten met de rest, de fiets met bakje en kind achterop was tegen hem aan geparkeerd.
    Ik kon niet laten te vragen “zware dag gehad?”. Vader begreep me niet….

    • Een milieu ambtenaar type met 6 kids? Uit wat voor milieu komt zo iemand wel niet? 😥

      Vaak zijn dat ook types van: “we willen niks begrijpen”